Smink alapozó felvitele – lépésről lépésre

makeup3Ecsettel, körömmel, masszírozással, elkenéssel, krémmel vagy nélküle? Melyikünk előtt nem áll fenn hasonló dilemma, hogy a smink alapozót hogyan vigyük fel? Elegendő megtanulni néhány szépségápolási tanácsot és máris tökéletes sminket készíthetünk.

Ápolás először. Egy smink alapozó sem fog szépen kinézni egy hanyag arcon. Ha munka vagy iskola előtt tesz fel sminket, úgynevezett napi sminket, frissítse fel a bőrt egy könnyű tonerrel vagy masszírozd be a hidratáló krémet (ezt különösen télen szükséges) és fújja be termálvízzel mielőtt smink alapozót használna. Amikor a kozmetikum felszívódik, tegye fel a smink alapozót. Ha mégis esti sminkről van szó, kezdje el a napi smink eltávolításával. Ne igazítson a napi sminken. Ettől csak rossz lesz a megjelenése és a bőrt felesleges kozmetikai réteg borítja. Ezután tisztítsd meg az arcod egy tonerrel, radírozd meg a bőröd és tegyél fel egy maszkot. A smink alapozó előtt masszírozd be a hidratáló krémet vagy simítsd el egy olajjal.

Hogyan kell használni a smink alapozót nyáron? Kezdje el a hidratáló krémmel, majd alkalmazza a fényvédő krémet. Ezt követően végezze el a smink rutinját. Ha attól tart, hogy a krémtől érzékenyebb lesz a száraz bőr, először radírozza le. Ez az eljárás simává teszi az arcát és megkönnyíti egy másik kozmetikum alkalmazását. A fényvédő alkalmazza, ahogyan az a csatolt szórólapon elő van írva. Csak a megfelelő alkalmazása megakadályozzák az arcot a kiszáradástól és a túlzott arc fehérséget (azonban minden fényvédő egy kicsit fehéríti az arcbőrt).

Jó hír, néhány kozmetikum véd a naptól és helyettesíti a smink alapozót.

Most ideje a smink alapozóra. Nyomjon ki egy kis mennyiséget a tenyerére. Ennek a lépésnek köszönhetően a kozmetikum gyorsan felmelegszik, és ennek következtében könnyebben lehet szétosztani a terméket az arcon. Természetesen, a smink alapozó felvihető ecsettel, szivaccsal vagy az ujjaival. Az összes említett alkalmazási módszer egyformán jó, és szabadon keverheti a technikákat. Gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy egy bizonyos smink alapozó társaságában jár egy eszköz is, hiszen a termék állaga meghatározza a felvitelt. Óvatosan masszírozza be a smink alapozót az arcára. Ha nagyobb részben szeretné lefedni az arcot fokozatosan, vigyen fel egy újabb réteget a kozmetikumból. Csak akkor használjon korrektort, ha szükséges elrejteni az elszíneződést, pattanásokat és a sötét karikákat a szem alatt. A végén, rögzítse a sminket egy átlátszó porral, amely képes alkalmazkodni a bőr tónusához és a smink alapozó árnyalatához.