Hogyan legyen sima bőrünk?

A válasz meglepően egyszerű. Tisztítás, radírozás és hidratálás. Minden attól is függ, hogy milyen típusú a kozmetikum, amit használ. Széles körben ismert, hogy a természetes, ökológiai vagy erősen ajánlott kozmetikumok általában a legjobbak. Jelentős hatás elérhető a kiváló minőségű kozmetikumok bőrápolásával. Sőt, az arcbőr állapota nagyban öntől is függ, rendszerességtől és hogy megfelelően használja ezt az a kozmetikumot vagy sem.

Az arcbőr ápolásának első fázisa a smink eltávolítása és tisztítása. A smink eltávolításához használjon krémet (ha a bőre száraz,) micelláris arc tonikot (ha a bőr normális típusú) vagy gyógyszerkészítményt (ha bőre érzékeny vagy pattanásos). Tegyen egy kis mennyiségű kozmetikumot egy vattára és nyomja a bőrére. Várjon egy picit, mire a smink elkezd olvadni, majd tisztítsa meg a bőrt egy tonerrel. Ha pattanásokban és mitesszerektől szenved, azt javasoljuk, hogy használjon sav adalékanyagokat tartalmazó tonert. Ilyen módon eltünteti arca tökéletlenségeit. Nem meglepő, hogy a száraz bőr típusú emberek széles választékú hidratáló krémek közül választhatnak.

clear-skin

Radírozás az arcápolás újabb szakasza. Természetes, az arcradír állaga és összetétele meg kell, hogy egyezzen a bőr típusával. Az enzimatikus arcradír csodákra képes az érzékeny bőrtípuson. Nem irritálja az arcszínt, mert a hámlási folyamatát a bőrsejtek olvadása során történik a növényi enzimek miatt. Finomszemcsés vagy durvaszemcsés arcradírok vonatkoznak a radír módszeréhez.

Ezek gyorsan képesek leradírozni az arcfelület nagy részét.

Miután leradírozta az arcát, használjon maszkot. Széles választékban találhat különböző típusú kozmetikumokat kiindulva a lehúzható maszktól, azokon a maszkokon keresztül, amelyek nem igényelnek öblítést, egészen az olyan maszkokig, amelyeket nem kell levenni és egyfajta burkot képeznek. A legnépszerűbbek az agyag álarcok. Válassza ki a maszk megfelelő színét, mivel ez határozza meg a termék tulajdonságait. Egyformán sikeresek azok a maszkok, amelyeket otthonában készít, a polcon található összetevőkkel, mint például zab maszk vagy mézzel vagy avokádóval.

A bőrápolás utolsó szakasza a hidratálás. Szabad elfelejteni, hogy a maszk leöblítése után, különösen az, amely hidratáló hatással van, az arc bőre lehet száraz vagy befeszülve. A hidratálás érdekében használjon krémet vagy olajt. Természetesen válasszon kozmetikumot bőr típusának, állagának és a szezonnak megfelelően. Tisztázni kell, hogy az olajos krémek jobbak, ha télen használják és a legjobban a száraz bőr típuson működik. Nyílván a könnyebb krémek megmaradnak az arcon a meleg nyári napokon is és kényelmesek a zsíros és kombinált bőrre.